Albumu nam donosi devet novih skladbi iz pera Dina Šarana u kojima se, kako i sam autor ističe, isprepliću društveno angažirane teme s onim ljubavnima, koje nose nova iskustva i nove impresije što pridonosi i njegovoj raznolikosti u zvučnoj kombinaciji analogije i elektronike. Budući da inspiraciju pronalazi u svom životu, sve što se događa oko njega Šaran pokušava ljudima prezentirati bez neke banalnosti za koju smatra da je ionako danas ima previše. Publika se već imala prilike upoznati s uvodnim singlovima ‘Bože zdravlja’, ‘Supermarket’, ‘Bočice’ i najnovijim, satiričnom poskočicom, ‘Zemlja gori’ u suradnji s Dubiozom kolektiv iza čijeg aranžmana stoji Brano Jakubović. Za preostale aranžmane i produkciju albuma zadužen je bio Bojan Ahac, novo ime u kreativnom timu grupe.

Sudeći prema prvim izlaznim recenzijama možemo zaključiti kako je album ‘Topla voda’ dosljedan nasljednik prethodnika ‘Letu štuke’ (2005.), ‘Proteini i ugljikohidrati’ (2008.) i ‘Brojevi računa’ (2011.) s kojim će, ne sumnjamo, još više učvrstiti svoj kultni status u regiji:

‘Letu štuke’ su odradili odličan posao s albumom koji je, baš poput Šarana, slojevit, ni u jednom trenu jednoznačan, s lucidnim opservacijama o okruženju i muško-ženskim odnosima te posve lišen žanrovskih stega’ (Slobodna Dalmacija, Zlatko Gall)

‘Topla voda’ prijelomni je album u životu Štuka, života koji će, nadajmo se potrajati.’ (Večernji list, Hrvoje Horvat).

‘Ovo je pop-album teške kategorije, koji pokazuje Šarana i sastav kako idu u korak s vremenom i kako se unatoč rastućoj rezignaciji ne predaju.’ (muzika.hr, Zoran Tučkar)