Letu Štuke - SARAJEVO DISK

Letu Štuke
Biography
Legendarna bosanskohercegovačka grupa predvođena frontmenom i istaknutim autorom Dinom Šaranom već s prvim studijskim albumom koji je pod imenom ‘Letu štuke’ objavljen 2005. godine, izazvala je veliko zanimanje u cijeloj regiji, kako među publikom tako i kritikom koja ga je odmah svrstala među vodeće alter-pop naslove. Naredna dva studijska albuma ‘Proteini i ugljikohidrati’ (2008.) i ‘Brojevi računa’ (2011.) iznjedrili su naslove poput ‘Tesla’, ‘Paranoja’, ’Psycho’, ’Sami’, ‘U ovom svjetu’, ‘Bella dona’ koji su im uz prethodne ‘Minimalizam’, ‘Mjesto za dvoje’, ‘Sunce, ‘Šutiš’ im priskrbili kultni status među velikim brojem poklonika. Šaranova lirika, vrlo intimna, jezgrovita, istinita, uvijek aktualna i bolna gdje kirurški precizno secira društvena stanja i događanja jedno je od glavnih razloga što se ovaj bend nalazi u samom vrhu glazbene scene s čvrstim uporištem u svim dijelovima Regije.
I sama kritika naglašava:’…malo je grupa na ovim prostorima koje su svoje albume koncipirale na stilskoj raskoši poput Štuka, a još ih je manje koje su u tom šarolikom kolopletu uspijevale imati jasnu konciznu crtu prenošenja poruke’.
Letu Štuke nakon sedam godina albumske stagnacije spremna je predstaviti svoj četvrti studijski album koji će pod imenom ‘Topla voda’ izaći sredinom studenog. Publika je već imala priliku upoznati singlove ‘Bože zdravlja’, ‘Supermarket’ i ‘Bočice’, dok nas aktualni ‘Zemlja gori’, na kojem su Štuke udružile snage s Dubioza kolektivom, uvodi u sami album i njegovu regionalnu koncertnu promociju.
Band Members:
Dino Šaran – vokal
Dejan Ostojić – bas gitara
Emir Jugo – gitara
Bojan Ahac – klavijature
Nedžad Mulaomerović – bubnjevi, udaraljke