Vijesti

BoooX objavio novi video single – ‘TIŠINA’ – oduvijek ovako živimo

Uprkos za muzičku indistriju vrlo nepovoljnim uvjetima, sarajevski bend BoooX objavljuje materijal i donosi nešto novo i osvježavajuće. Album Poluton je elektro-pop proizvod dvojice poznatih umjetnika Berina Tuzlića (dRUMELODY) i Mirze Gole (Blavors) koji se žanrovski odmakao od svega što nastaje u Sarajevu a sastoji se od 10 pjesama koje, kako kaže Mirza Golo, oslikavaju priče novog vremena i njihov vrijednost je univerzalna za cjeli Balkan. Pored Berina i Mirze, treći član benda je basista Osman Abdelmukaram.

Sa albuma je skinut i novi singl „Tišina“ za koji je urađen spot koji će biti promoviran 14.08. a čiji će izlazak biti obilježen prema riječima Tuzlića i Gole – „malo neuobičajeno – na platformi pandemije“

Album je objavljen na svim digitalnim muzičkim platformama – Spotify, Bandcamp, Itunes, itd. Te na Youtube-u.

Mirza Golo: „Ponekad se pitam, odakle dolaze te naše pjesme? I mislim da je odgovor u kemiji – između nas u bendu, prvenstveno Berina Tuzlića i mene, jer je album bukvalno nastao tako što Berin meni slao snimljenu muziku a ja sam pravio tekstove i otpjevao da bi Berin i Haris Saračević sklapali to u WooD  audio studiju u Sarajevu.

Nadamo se da ćete uživati u bendu BoooX i njihovom prvijencu „Poluton“ jer je BoooX “Naizgled jednostavnan, ali ipak sa mnogo iskustva i unikatan“.

Album „Poluton“ je objavljen za Izdavačku kuću Sarajevo disk