Vijesti

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor bend 9. juna u BKC Sarajevo

Rade Šerbedžija, slavni pozorišni i filmski glumac, pjesnik i profesor, uz pratnju sjajnog Zapadnog kolodvor benda, nastupiće 9. juna u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo.

Nakon brojnih rasprodanih koncerata u regiji, Šerbedžija i Zapadni kolodvor bend upravo su se vratili sa uspješne trinaestodnevne turneje u Švedskoj gdje su nastupali u impozantnim teatarskim prostorima u Goteborgu, Kristianstadu, Kalmaru, Ljungbyu, Malmu, Vaxju i Stockholmu.

Koncert u Sarajevu biće prilika i za promociju aktuelnog dvostrukog CD i DVD izdanja “Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor – Lisinski 2015”, koji je po mišljenju struke jedan od najboljih koncertnih albuma objavljen prošle godine, a bio je i nominiran u kategoriji “Najboljeg albuma zabavne glazbe” na dodjeli nagrada Porin.

Karakterističan vokal, interpretacija i boemska harizmatičnost koju Šerbedžija prenosi u svojim pjesmama i izvanredan bend koji muzički upotpunjuje njegove vokalne stilizacije, dovoljan su razlog da nam se pridružite 9. juna u BKC Sarajevo i provedete nezaboravno veče ispiunjeno posebnim emocijama.

Uskoro više informacija o prodaji ulaznica!

Do tada uživajte u spotu sa koncerta Lisinski 2015 na kojem je jedan od gostiju bio Saša Lošić, sa kojim je Šerbedžija otpjevao veliki hit Plavog orkestra “Bolje biti pijan nego star”. https://youtu.be/L5o88VCRAt4.